09 March, 2016

Farris Bad - sauna og isbad!


Jeg er en mann. Farris Bad er et spa. Deri ligger en motsetning. Eller snarere . Nå har jeg nemlig vært der. Jeg har klint meg inn i honning i den finske badstuen, jeg er boblet, spylt, steamet, aromafisert og nedkjølt. Om hverandre. Igjen og igjen. Nevnte motsetning fordampet i takt med min egen kroppsvæske. Attpåtil ble det rekord av det - og ganske mye kunnskap.

Personalet skal ha mye av æren. Oppholdet ble avsluttet med en spontan "high five" og et slengkyss fra kvinnen i resepsjonen. Alle var vennlige, tålmodige og hjelpsomme, ja enkelte endog lidenskapelige og ivrige. Men vi hadde flaks i tillegg.


russisk banjamester

Denne uka har Larvik nemlig besøk av russiske banjamester Peter Evstigneev. I den digre badstua som Larvik utrolig nok spanderer på byens befolkning i kalde vintermåneder tar han hver dag folk med på rituelle saunaopplevelser. Saumfulle to timer går fra varmt via hett til smertefullt. Han ertet oss med små doser av friskluft, kjeftet på russisk, bad bønner, dæljet med bjørkeris og tillot en kort forfriskning i havet, før kroppene smertet og vi nærmest tagg ham om lov til å kaste oss ut i fjordens knappe varmegrad.

Alt var bra. Folk elsket ham. Vi elsket isbadegeneral Trygve Bauge. Vi elsket Sweat for Charity, vi elsket honningen. Det var klissete pupper i alle dimensjoner, jeg lå splitter naken "anføttes" med en herre jeg ikke kjenner navnet på. Det var sosial ryggskrubbing med snø, pisking med bjørk, meditativ pusting og skrik og skrål i skjønn forening.


Dagen etter. Badstua i bakgrunnen på stranda.

syrisk rekord

Og så har jeg ikke engang nevnt helgas største event, nemlig norgesrekordforsøket i isbading. Det trengtes borti firehundre for å bringe prestigen tilbake til Larvik. Bare 304 gjennomførte (pluss meg, som glemte å registrere meg), så norsk rekord ble det ikke. En liten trøst er det at det likevel ble satt en nasjonal bestenotering, ettersom drøye 30 syrere skal ha vært uti! Tipper det slo den tidligere syriske baderekorden sønder og sammen!

min rekord

Og så var det meg da. Min rekord. Jeg er sjokkert, om jeg skal være ærlig. I løpet av helgen hadde jeg imidlertid hele sju bad i havet, pluss kalde dusjer og frysekulp i spa'et, så jeg var så godt forberedt som jeg kunne bli og stålsatte meg for å svømme fra stranda ut til spaøya på Farris Bad. Vel ... filmen taler for seg selv. Dana filmet med sin telefon. Og ja - det var jo egentlig prikken over i'en - at spaområdet naturligvis er kamera- og mobilfri sone. Derfor ingen ringelyder. Ingen

bilder. Ingen statusoppdatering. Ingen instaselfies. Kun den historiske filmsnutten.

Så dra på spa og ... LOGG AV!


Takk for en herlig helg til alle som bidro!!!

No comments:

Post a Comment