Det er sanseinntrykkene som forteller deg at du er på tur, og fullt mulig å reise selv med enkelte sanser. I dag skal jeg til Russland og Hellas. Disse fascinerende nasjonene kommer nemlig på besøk, hjem til meg. Russland skal jeg ta inn både visuelt og i matveien, ettersom Elena har sendt oppskrift på "Borsch" - en suppe jeg skal lage før hun kommer. Hellas blir først og fremst en visuell opplevelse, ettersom Myrto er derfra. Nå haster det med å handle inn til suppa ... jeg oppdaterer etter hvert som den utvikler seg.
senere: Å nei, jeg misforstod oppskriften BIG TIME ... jeg har raspet opp omlag fem ganger mer rødbet enn nødvendig ...
|
Saftigere rødfarge får du ikke - dette er stjernesunt, til en latterlig lav pris. |
Grunnen til at jeg satset så heftig på rødbetfronten, var at kålhuet jeg kjøpte, veide det dobbelte av oppskriften, det resulterte i et imponerende berg av strimler:
|
Ingrid Espelig Hovig hadde ikke hadde hatt behov for "ekstra grønt" for å pynte på dette ... |
Ekspertisen ankom i tolvte time, sendte meg ut etter kyllingfileter og satte igang med russiske hemmeligheter. Overskuddslageret av kål og beter kan jeg leve på en uke ...
|
Supper er spesielt, det er noe mystisk med dem. En biff er en biff ... men en suppe ... |
En kokende løk gir smak til kyllingen, gulrot koker inn med betene, det sukres, saltes og pepres – vellukten sprer seg i kåken – og klokka går. Dette skal helst koke et par timer!
|
Nå er det like før raspen havner oppi kål- og kyllinggryta, som i følge Elena er ALT for liten ... |
Resultatet hadde visstnok blitt enda bedre etter å få stå en dag. Det blir det imidlertid ikke noe av, for det nytter ikke å slutte å spise! Finn oppskrifter på borsch her:
MASSE OPPSKRIFTER!
|
Perfekt vintermat! |
Altså: Islandsk råtten hai og hardfisk til forrett, russisk øl, suppe og ekspertise, pluss gresk selskap. Jeg var hjemme i kveld, men samtidig langt herfra.
Takk for reisen!
No comments:
Post a Comment