23 July, 2012

Magerøya-adventure - episode 8Takk, kjære værgud.
Intet hotell slår teltutsikten!
Skyfrie Nordkapp er det ikke mange forunt å oppleve, og jeg har tidligere både blogget om det perfekte besøket og den statistisk justerte opplevelsen. Magerøya har imidlertid mer å by på.
    Honningsvåg sentrum preges for tiden av veiarbeid, men det er en fin havn og dessuten nytt initiativ i gjære. Utfordringen er jo å få turistene til å bli værende mer enn tiden det tar å kjøre tur retur Nordkapp-platået.

 Fugle- og krabbesafari

Forrige innlegg handlet om Birdsafari AS i Gjesvær, men kongekrabbesafari er også en artig sak å være med på. Kongekrabbene er jo en stor trusel mot livet langs kysten, men til min overraskelse er det ikke mye angst og protester å spore. Tvert imot er fiskere og entusiastene bak det kjapt voksende firmaet "Destinasjon 71 grader Nord" veldig fornøyd med å kunne håve inn store mengder av disse undersjøiske monstrene.

Det er bare å håpe at bestanden kan holdes i sjakk, for der store mengder av disse beistene har turet fram, reduseres tareskogen til en ørken. Spør du meg, er det et mysterium at det da er kvoter på fangsten. Vi burde etter hva jeg kan forstå åpne for fri fangst på denne utingen.
    Helt sikkert er det imidlertid at du med verdens aller beste samvittighet kan stappe deg smekk stappa mett på det delikate kjøttet - for det beste hadde vært om vi sendte alle kongekrabber ned i magesyra.

Etter å ha hevet teina med nattens fangst, ble den kokt opp i sjøvann og satt til å trekke ti minutters tid før den ble avkjølt, igjen av saltvann. Kjøttet smaker best kaldt, og er svært delikat.

En morsom tur. Helt klart. Det er kult å holde en stor krabbe opp foran seg og det er virkelig godt å kunne fråtse i kjøttet. Det var det nederlandske paret helt enige i, og Igor hadde vært med på det for to år siden - så nå hadde han med kona.
    Attpåtil er det en veldig allright gjeng som med iherdig innsats har fått firmaet til å funke - så dette kan jeg bare anbefale!

God reise!


No comments:

Post a Comment