10 September, 2012

MS Sigrid

MS Sigrid siger inn fra skodda som skiller Melbu fra Fiskebøl.
Vesterålen ligger bak meg, men den siste farvel står det trivelige mannskapet ombord i MS Sigrun for. Jeg har hatt en nydelig overnatting på vestkysten av Hadsel, med sikt over til Lofotveggens nordside i solnedgangen. Morgenen bragte derimot skodde fra havet, en tjukk og våt tåke.
    Selv uten regn er skjegget søkk vått når jeg ruller inn i Melbu, hvor fergen skal ta meg over til Lofoten. Bussen fra Stokmarknes har lesset av og venter på påfyll.
    "Er det deg?" kommer det fra en smilende flintskallet matros, "vi hadde ikke ventet at du skulle over med oss!"
    Kollegaen hans er akkurat like trivelig, med en sveis av iltre krøller. De har lest om meg i Boreal Transports bedriftsavis Knutepunktet, som jeg bidrar til med artikler om denne reisen. Når de to rusler opp og ned langs køen på kaia får de mange smil, og det er sannelig ikke å undres over, for det er en godslig utstråling omkring dem.


Ove Abelsen og Helge Hauge kom meg i møte.
"Du får bli med opp og se hvordan vi har det," får jeg høre, og tar dem på ordet. De er fem ombord og det er heldigvis lunsjtid - eller om det er middag - så jeg får servert lapskaus i messa.
    Denne lille bilferga binder sammen Melbu og Fiskebøl og ser ganske unnselig ut, men har flotte fasiliteter for de ansatte. Hurtigbåtmannskapene jeg har blitt kjent med tidligere på denne reisen kan bare drømme om det fine oppholdsrommet som står til rådighet her, for ikke å snakke om den imponerende fruktoppsatsen som blir båret opp fra byssa.


    Jeg stikker selvsagt også oppom brua, god og mett. Der står styrmann Hans Christian Andersen modell for meg, og det gjør han godt. Kapteinen derimot, blånekter lik ingen jeg kan huske. Det er ikke filla av sjanse for å få knipset et bilde av ham uansett hvor pent jeg bukker og ber. Greit nok. Han skal i hvert fall ha skryt for å ha en svært fotogen besetning.

Styrmann Hans Christian Andersen og mannskapet hans.
Da er jeg i Lofoten, været skal være i bedring og Leknes er neste stopp for Tour Boreal!


God Reise!


2 comments:

  1. Å få servert Lapskaus på fergene skulle vere påbutt. Når jeg skal ta ferge er det det første jeg håper på å kunne kjøpe. Jeg har reist fra Lødingen en gang uten å kunne få meg en posjon Lapskaus. Da var hele turen en fjasko å regne.

    ReplyDelete
  2. Det er tydelig at vi har helt parallelle preferanser når det gjelder bevertning på sjøreiser av begrenset omfang!! ;) Enig med deg!

    ReplyDelete