08 February, 2012

Promo-premiere!


Omsider er prosjektet mitt fra Færøyene og Island redigert ferdig i 14 program á tolv minutter. Serien blir ikke å se på de større kanalene, ei eller i avisenes web-tv. Jeg må tilstå at jeg på forhånd gikk ut i fra at de var interessert i å vise en original vinkling på fabelaktige folk i imponerende omgivelser - ikke minst fordi Færøyene og Island står oss så nær kulturelt og geografisk - men det var en saftig feilvurdering fra min side.
    At TV-kanalene velger å fokusere på program mettet av kjendiser plassert mye høyere i alfabetet enn meg er kanskje forutsigbart, men jeg hadde rett og slett feilvurdert avisenes behov for å tekkes sine annonsører. Det var nemlig ikke redaksjonenes redaktører, men avisenes annonseavdelinger som satte foten ned for prosjektet. Det velger jeg å si er litt trist, og i enda større grad for den redaksjonelle integritet enn for skjebnen til Pauls Planet - for "den" har det ganske utmerket.

TV8 og Pauls Planet
Spilt melk blir fort sur. Avslagene dveler jeg ikke ved. Det som er helt fabelaktig, er at jeg har møtt herlige folk i TV8, en kanal på full fart framover,  med stort nedslagsfelt. Disse ildsjelene kommer til å gi serien "Paul i Vesterled" svært god oppmerksomhet.
    Også andre lokale TV-stasjoner har vist stor interesse, og etterhvert vil alle program presenteres fritt på deres og min hjemmeside, så det som er viktigst for meg - at mine opplevelser blir tilgjengelige for alle - blir overoppfylt! Hvem vet, kanskje en nettavis kommer på bedre tanker, og ønsker et samarbeid, det skal de sannelig være mer enn velkomne til.

Paul i Vesterled
Dere som har fulgt meg her og på hjemmesiden min, eller har sett foredraget det siste året, vet at Færøyene og Island bød på eventyrlige menneskemøter, dramatisk padling og sykling, dykking mellom kontinentene, langtur på islandshest, Eivør Palsdottir, hvalspekk, kjededans og monstertrucker. Det ble både lundefuglfangst og første gangs passering gjennom en ukjent tunell ... fabelaktige historier. Det føltes som å ha en kjempelekegrind full av lekekamerater, for øyfolket gjorde alt de kunne for å hjelpe meg til å formidle deres kultur og tradisjoner. Her skal dere, for første gang, få en smakebit:Lev DITT Liv!
Livet har altså tatt en dreining de siste årene. Jeg har det mer og mer moro med foredragene mine og har møtt stadig mer ildfulle samarbeidspartnere. De gleder seg over det jeg driver med, og gjør det til en stolt fornøyelse å forbindes med dem. Det hele dreier seg jo om verdier. Hva skal vi fylle livet vårt med? Hvordan kan du utvide din horisont? Hva kan du gjøre for å reise, lære og kommunisere på en bedre måte?  Er du en ekte hverdagseventyrer som setter pris på mulighetene du har? Kjenner du egentlig deg selv, og lytter til hva ditt indre forsøker å fortelle deg? Følger du opp med prioriteringene som gir deg et liv hvor du fyller ditt potensial?

Det er det det handler om, tror jeg. Det å søke lykken ved å fylle sitt potensial. Det var det fransiskanermunken Nevin som fortalte meg, i parken bak Vatikanet.
    "-Noen har en stor kopp og andre har en liten kopp," sa han, "og den som fyller en liten kopp er lykkere enn han som har en halvfull stor kopp."

Et annet erfarent menneske, en eldre britisk lady i hennes Bedford Bambi Campingbil, fortalte meg for omtrent 25 år siden:
    "-Når du først har begynt å reise, kommer du aldri til å stoppe."
    Hennes kopp var full. Hun levde SITT liv.

Det meste jeg har lært, har jeg lært av folk jeg har møtt.


God Reise!


4 comments:

 1. Det var en BRA promo! Men turen var vel også bra, så det manglet ikke på godt materiale?

  ReplyDelete
 2. Enig, bra promo! Lover godt hvis det blir like bra som dine tidligere serier! Du sier vel fra når det blir visning?

  ReplyDelete
 3. Kristian Gromholt

  Strålende PROMO - Gleder oss til fortsettelsen :-)

  ReplyDelete